HSDPA internet

HSDPA staat voor High Speed Download Packet Acces. Het is een protocol voor de mobiele telefoon. Een andere benaming voor dit protocol is 3.5G. HSDPA is net als UMTS een pakketgeschakelde communicatiedienst, maar HSDPA is vier keer zo snel als UMTS, welke een snelheid van 384 kBit/s heeft. Met HSDPA zou breedbandig mobiel internetten mogelijk moeten worden, in tegenstelling tot met UMTS.

Snelheid HSDPA

HSDPA kan een maximale snelheid behalen die gelijk is aan 1/10 deel van de maximale snelheid een kabel- of een ADSL verbinding. HSDPA haalt nu een maximale downoad snelheid van 1,8 Mbps. Deze snelheid is vergelijkbaar met een kleine basis ADSL verbinding. HSDPA is dus eigenlijk een uitbreiding op het reeds bestaande UMTS. Hierdoor is het voor operators vrij eenvoudig toe te passen binnen het netwerk. Naar verwachting zullen alle operators die UMTS aanbieden dan ook HSDPA aan gaan bieden.


Zoals het er naar uit ziet lijkt HSDPA nu nog vooral bedoeld voor de zakelijke markt, want uit onderzoek blijkt dat alleen deze gebruikerscategorie gebruik mag maken van speciale aanbiedingen van telecom bedrijven. Om die reden is het dus noodzakelijk om een eenmanszaak op te starten, om voordelig gebruik te kunnen maken van deze nieuwe service.

Om erachter te komen welke provider u het goedkoopste HSDPA internet kan bieden, kunt u gratis gebruik maken van deze vergelijkingstool: Klik hier.

Geplaatst in 2008 door de Webmaster